Fondant ugler

Her er en lille how too på uglerne til uglekagen.

Først finder man de redskaber der skal bruges. (Det var ikke alle redskaber jeg brugte til disse ugler)

 

Brug den ovale udstikker til at skære uglens krop og hoved.

 

Brug igen den ovale til at lave uglens ører.

 

 

Brug enten en samme størrelse som uglen eller en et nr. mindre end den du brugte til kroppen. Brug den også til at skære små stykker af, så den passer til maven.

 

Udstik forskellige former af blomster og blade i en størrelse der passer til kroppen.

Jeg har her delt en marguritte blomst, så den kan bruges til fjer.

… andre har jeg delt i fire stykker.

Her er det jeg har stukket ud. Der er blade med og uden bladpræg på, små blomster til æjne eller bare til pynt, små runde til øjne (jeg brugte en tylle med lille hul).

Nu til at få lidt liv i uglen. Hmm det blev i omvendt rækkefølge. Start med fjerne nederst på kroppen, så de lægger ind over hinanden. Efter fjerene sættes ønjene på. Gør hvad du har lyst til, så den får det udtryk du ønsker. Her har jeg brugt den mindste ovale udstikker jeg har og en rund stukket id med enden på en tyld. Prikken i øjet er lavet med en sort spiselig tusch.

Her er den så med mavefjer 🙂

Vingerne lavede jeg her af to blade udstukket i forskellig farve. Den lyserøde er uden bladpræg. På den har jeg limet to fjer og derefter sat endnu et blad på (den her gang med præg) – Lav herefter en bare spejlvendt.

 

Næbet laves af en lille kugle fondant, som formes til en trekant med fingern. (Kunne ikke få mine egne fingre med, da jeg jo skulle holde ved kameraet 🙂 )

Maven kan også laves ved at lave halvcirkler med enden af en tylle.

 

Så skal de bare sættes sammen. Og så kan man jo vælge at give dem strithår 😉 og måske øjenvipper. På den lille ugle har jeg brugt udstukne blomster til øjne. Til vingerne brugte jeg et blad som jeg kom “fjer” på.

Håber det var forståeligt 🙂 ellers er spørgsmål velkomne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *