Trøffelkage

150 g smør

3 dl sukker

1 dl kakao

2 tsk vanillesukker

2 æg

2 dl hvedemel

 

Trøffelmasse 1:

½ dl piskefløde

½  spsk smør

125 g mørk chokolade

1-2 spsk rom

 

Trøffelmasse 2:

½ dl fløde

½ spsk smør

125 g lys chokolade

1-2 spsk likør fx Cointreau

 

  1. Sæt ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde. Tag den af varmen.
  2. Rør sukker, kakao og vanillesukker i. Rør derefter æggene i ét ad gangen og tilsidst melet.
  3. Hæld dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
  4. Bag kagen nedderst i ovnen i 15 – 20 min. Det er vigtigt, at kagen ikke bages for hårdt. Den skal være blød i midten.
  5. Lad kagen køle af 1 time under pres.

 

Trøffelmasserne.

  1. Bring fløde og fedtstof til de 2 masser i kog i hver deres gryde. Bræk chokoladen i små stykker og lad den smelte i hver sin varme flødemasse. Smag til med rom i den ene og likør i den anden.
  2. Pisk kraftigt til trøffelmasserne er blevet cremet.
  3. Sprøjt trøflerne på kagen i striber. Hver anden mørk og hver anden lys.For fin afslutning kan man lave små toppe rundt i kanten med trøffelcremerne.

 

Kagen skal stå koldt til den skal serveres.

 

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Couldn't connect to server: Connection timed out (110)