Chokoladecreme

Opskriften på chokoladecremen er SÅ simpel og nem at lave.

Ingredienser:

Mørk:

1/2 l piskefløde

150 g mørk chokolade (65 – 70%)

4 blade husblads

Hvid og lys:

1/2 l piskefløde

200 – 250 g hvid eller lys (mælke) chokolade

4 blade husblas

 

Læg husblassen i blød i koldt vand. Fløden kommes i en gryde og varmes næsten til kogepunktet (må ikke koge).

Mens fløden varmer hakkes chokoladen i små stykker og kommes i en skål.

Når fløden næsten koger tages den af varmen og husblassen vrides for vand og kommes i fløden – lidt ad gangen. Rør til det er opløst.

Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i 30 sek. Rør herefter stille i massen til alt chokoladen er opløst og der er kommet en ensartet masse ud af det. Læg plastfilm over – helt nede på massen, så der ikke dannes kondens. Skålen stilles i køleskabet i MIN 8 TIMER – gerne natten over (hvis den ikke står så længe kan den ikke piskes og bliver bare grynet).

Den kolde chokolademasse piskes til en blød creme – pas på, det går lige pludselig hurtig!

 

Man kan godt bruge andre former for chokolade fx. Toblerone, After Eight, Orange chokolade m.v. Her er forholdet son ved hvid eller lys chokoladecreme 🙂

Skriv et svar