Chokoladekage

Dette er den opskrift jeg bruger de fleste gange, når det skal være chokoladekage er denne:

Portionen passer til en rund form Ø20

Vådt:

75 g smør

300 g sukker

2 æg

2 dl appelsinjuice

evt. revet skal fra appelsin

Tørt:

300 g mel

50 g kakaopulver (ikke drikkepulver)

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

Bland det tørre i en skål eller i en foodprocessor. Smelt smørret  og bland det med resten af det våde ( og ja, sukker skal blandet i det våde!)

Bland herefter det våde i det tørre med håndmixer eller i foodprocessor til dejen er lige nettop blandet sammen.

Dejen hældes i en smurt form på ø20 og bages nederst i en forvarmet ovn ved 160 gr. i ca. 45 min. Tjek lidt før.

Afkøl på en rist.

Opskriften er lånt fra kagekonen

Skriv et svar

Couldn't connect to server: Connection timed out (110)