Opskriften på chokoladecremen er SÅ simpel og nem at lave.
Ingredienser:
Mørk:
1/2 l piskefløde
150 g mørk chokolade (65 – 70%)
4 blade husblads
Hvid og lys:
1/2 l piskefløde
200 – 250 g hvid eller lys (mælke) chokolade
4 blade husblas
Læg husblassen i blød i koldt vand. Fløden kommes i en gryde og varmes næsten til kogepunktet (må ikke koge).
Mens fløden varmer hakkes chokoladen i små stykker og kommes i en skål.
Når fløden næsten koger tages den af varmen og husblassen vrides for vand og kommes i fløden – lidt ad gangen. Rør til det er opløst.
Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i 30 sek. Rør herefter stille i massen til alt chokoladen er opløst og der er kommet en ensartet masse ud af det. Læg plastfilm over – helt nede på massen, så der ikke dannes kondens. Skålen stilles i køleskabet i MIN 8 TIMER – gerne natten over (hvis den ikke står så længe kan den ikke piskes og bliver bare grynet).
Den kolde chokolademasse piskes til en blød creme – pas på, det går lige pludselig hurtig!