150 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vanillesukker
2 æg
2 dl hvedemel
Trøffelmasse 1:
½ dl piskefløde
½ spsk smør
125 g mørk chokolade
1-2 spsk rom
Trøffelmasse 2:
½ dl fløde
½ spsk smør
125 g lys chokolade
1-2 spsk likør fx Cointreau
- Sæt ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde. Tag den af varmen.
- Rør sukker, kakao og vanillesukker i. Rør derefter æggene i ét ad gangen og tilsidst melet.
- Hæld dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
- Bag kagen nedderst i ovnen i 15 – 20 min. Det er vigtigt, at kagen ikke bages for hårdt. Den skal være blød i midten.
- Lad kagen køle af 1 time under pres.
Trøffelmasserne.
- Bring fløde og fedtstof til de 2 masser i kog i hver deres gryde. Bræk chokoladen i små stykker og lad den smelte i hver sin varme flødemasse. Smag til med rom i den ene og likør i den anden.
- Pisk kraftigt til trøffelmasserne er blevet cremet.
- Sprøjt trøflerne på kagen i striber. Hver anden mørk og hver anden lys.For fin afslutning kan man lave små toppe rundt i kanten med trøffelcremerne.
Kagen skal stå koldt til den skal serveres.
Velbekomme 🙂
En tanke om “Trøffelkage”